Mediko Sport

BMI berekenen

Deel artikel

Het juiste gewicht hebben is belangrijk voor de gezondheid van je lichaam. Het is zeer belangrijk om je gewicht in de gaten te houden en om elke keer weer gezond te blijven. Aangezien het bijhouden van je gewicht belangrijk is, kan je dit controleren met de body mass index. Jouw bmi berekenen is eenvoudig en gaan we in dit artikel aan je uitleggen. De Body mass index geeft je de verhouding tussen de lengte en het gewicht van je lichaam, dit verschilt dus per persoon omdat niet iedereen hetzelfde lengte en gewicht heeft. BMI (body mass index) wordt vooral gebruikt bij mensen die ondergewicht of overgewicht hebben, want voor hun is het extra belangrijk om hun gewicht gezond te krijgen. Je zou de volgende uitslagen kunnen verwachten.

BMI 18,5 is of lager dan 18,5

Dit komt eigenlijk niet zo vaak voor, maar alleen wel bij mensen met anorexia. Als dit je BMI is, dan heb je helaas ondergewicht en dat is niet goed voor je lichaam. Het wordt je hierbij dan aangeraden om wat kilo’s aan te komen en gezond te gaan leven. Het is misschien wel verstandig om even langs je huisarts te gaan, zo kan je huisarts misschien wat tips geven om je gezondheid en gewicht te verbeteren. Je hoeft niet perse anorexia te hebben, maar het zou wel kunnen natuurlijk.

BMI tussen de 18,5 en 25

Super tof als dit je uitslag is van de BMI, want als dit je BMI is dan heb je een gezond gewicht ! Dat hoeft nou niet te betekenen dat je alleen maar gezond eet en dat je daarom een gezond gewicht hebt, maar je gewicht is momenteel goed voor je lengte en geslacht. Probeer je gewicht zeker hier tussen in te houden en probeer niet meer af te vallen of aan te komen. Let hier vooral bij op als je BMI 19 / 20 is of 25 (voor ondergewicht of overgewicht).

BMI tussen de 25 en 30

Hierbij heb je helaas overgewicht, als dit je uitslag is. Het ligt eraan wat je BMI is, maar probeer in te schatten hoe veel je ongeveer moet afvallen. Als je BMI 26 is dan moet je niet zo veel afvallen, maar als je BMI 28 is bijvoorbeeld dan zou je wel iets meer moeten afvallen. Eet dus meer gezond / geen toegevoegde suikers / eet gevarieerd en blijf lekker in beweging door te sporten! Als je wilt afvallen dan is het belangrijk om minder calorieen binnen te krijgen. Het populairste dieet is het koolhydraatarm dieet omdat dit zo goed werkt. Misschien vraag jij je af, hoeveel koolhydraten per dag afvallen of zoek je voorbeelden waar precies koolhydraten allemaal in zitten. Neem dan eens een kijkje op koolhydraatarmdieet.nl.

BMI tussen de 30 en de 40

Hierbij heb je een ernstige overgewicht ! Een ernstig overgewicht met deze BMI wordt ook wel obesitas genoemd. Probeer op een gezonde manier af te vallen en ga eventueel naar je huisarts toe om te bespreken hoe je het beste op een gezonde manier kan afvallen. Probeer ook alvast elke dag ongeveer een uur of twee te gaan sporten, dit kan buiten, thuis of in de sport school. Probeer je gewicht serieus te nemen, want je gezondheid kan achter uit gaan.

BMI 40 is of hoger dan 40

Als dit je BMI uitslag is, dan heb je morbide obesitas, dit is nog erger dan een ernstig overgewicht. Het zou misschien niet zo vaak voorkomen hier in Nederland maar dat zou zeker wel het geval kunnen zijn bij sommige mensen. Neem dit net als bij de BMI van 30 / 40 zeker serieus, want het is wel je lichaam. Ga eventueel ook langs je huisarts en kijk wat je zou kunnen veranderen aan je eet patroon / drink patroon en hoeveel je zou kunnen bewegen / sporten op een dag. Eet gezondere producten die helpen je cholesterol etc. te verlagen, want dat heb je zeker nodig op dit moment.

Als je een ernstig hoge overgewicht hebt of juist ondergewicht, dan kan dit voor problemen zorgen bij je gezondheid. Je lichaam komt op deze manier waarschijnlijk vitamines / mineralen / vezels en andere voedingsstoffen te kort. Dus neem je lichaam zeker serieus want je lichaam is het belangrijkste en het enige wat je nodig moet hebben in je leven. Dus zoek zeker hulp, bijvoorbeeld je huisarts en probeer een gezonder leven te leven. Het begint allemaal eerst bij jezelf.

Gerelateerd nieuws

Laatste voetbalnieuws Champions league 2017

De Champions League is nog maar twee wedstrijden onderweg. Nu al heeft het Kampioenenbal gezorgd voor opmerkelijke uitslagen en onvergetelijke acties/doelpunten. Wij van Mediko Sport