Mediko Sport

Hoe hebben alle teams het tot nu toe gedaan in de Formule 1?

Deel artikel

Het seizoen gaat bijna weer verder met de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Het is tijd om alle teams maar eens te gaan beoordelen over hoe ze het hebben gedaan tijdens de eerste 12 races van het seizoen.

De top drie Mercedes, Ferrari en Red Bull

Mercedes heeft met uitstek de beste auto van de eerste seizoenshelft, ze hebben dan ook 10 van de 12 races gewonnen en de meeste van die races werden met overmacht gewonnen. De beide coureurs van Mercedes, Lewis Hamilton en Valtteri Bottas staan dan ook op één en twee in de strijd om de titel. Lewis Hamilton heeft op dit moment een voorsprong van 62 punten op zijn teamgenoot, volgens velen is het kampioenschap dan ook al beslist. Ferrari was heel sterk tijdens de wintertests, echter zijn ze niet zo sterk begonnen aan het seizoen. Ook nu hebben zo vaak nog problemen met de auto op het gebied van downforce en balans en lijken ze zelfs ingehaald door Red Bull. De reden waarom ze nog tweede staan is het kwakkelen van Red Bull coureur Gasly. Red Bull begon sterk met een derde plek in Australië maar bleken de races daarna echt veel balansproblemen te hebben. Pas in Oostenrijk brachten ze een nieuwe voorvleugel mee die veel deed oplossen, dit mondde uit in een overwinning van Verstappen. Ze zijn op de goede weg en zijn dichtbij Mercedes gekomen, zowel op kwalificatie snelheid als race pace. Met een nieuwe motor die waarschijnlijk in Monza gaat komen hopen ze het gat compleet te dichten.

Mclaren

McLaren maakt een goed jaar door, ze hebben 39 punten voorsprong op de nummer vijf en willen in de resterende races proberen om nog wat dichterbij te komen bij de top drie. Met twee talentvolle jonge coureurs en een zeer ambitieuze ploeg lijkt dit wel goed te komen.

Toro Rosso, Renault, Alfa Romeo en Haas

Deze teams zitten redelijk dicht op elkaar en lijken aardig aan elkaar gewaagd. Toro Rosso pakte een flinke smak punten met de derde en zesde plaats in Duitsland en daarom staan ze nu op de vijfde plek. Renault blijft kwakkelen en heeft een zeer teleurstellend jaar tot nu toe, ze hopen dit in de tweede helft van het seizoen om te draaien. Alfa Romeo is bijna compleet afhankelijk van de Fin Kimi Räikkönen, die 31 van de 32 punten pakte. Schijnbaar zitten er veel upgrades in de pijplijn bij Alfa Romeo dus we verwachten veel van hen in de tweede seizoenshelft. Haas heeft ook een teleurstellend seizoen, ze hoopte weer voor de vierde plaats te strijden maar die is ver weg, ze staan nu op de negende plaats. Ook met hun coureurs gaat het niet goed, ze zijn al vaker op de baan in aanraking met elkaar gekomen en beide maken regelmatig stomme fouten.

Williams

Tja, Williams. Het seizoen van het in het verleden zo succesvolle team begon tijdens de wintertests al desastreus, aangezien ze hun wagen niet af hadden. Daar verloren ze twee kostbare testdagen, iets wat absoluut niet helpt. Ze hebben bijna iedere race kansloos achteraan gereden en zijn nooit in Q2 gekomen bij de kwalificaties, ze hadden geluk dat Kubica een punt pakte in het verregende Hockenheim zodat ze niet nog steeds op 0 punten stonden. Er is wel een lichtpuntje, de auto is naarmate het seizoen vorderde sterk verbeterd. Russel miste op een haar na Q2 tijdens de laatste race voor de zomerstop in Hongarije, wat aangeeft dat de auto sneller wordt. Lukt het ze om in de tweede seizoenshelft meer punten te pakken en de strijd aan te gaan met andere teams? Kijk dan op GPtoday.net.

Gerelateerd nieuws

Laatste voetbalnieuws Champions league 2017

De Champions League is nog maar twee wedstrijden onderweg. Nu al heeft het Kampioenenbal gezorgd voor opmerkelijke uitslagen en onvergetelijke acties/doelpunten. Wij van Mediko Sport