De populariteit van Mixed Martial Arts (MMA)

Veel mensen vragen zich af, wat is nou precies MMA? MMA is één van de snelst groeiende sporten van de wereld is Mixed Martial Arts. In de Verenigde Staten en Japan is de vechtsport niet meer weg te denken. Niet voor niets zijn de topvechters in deze tak van sport zeer populair. De vechtsport bestaat pas sinds kort maar heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de laatste paar jaren. MMA wordt gezien als gewelddadige sport waarin tegenstanders elkaar afmaten zonder respect en regels, maar niet is minder waar. De naam Mixed Martial Arts geeft al aan dat de sport is ontstaan uit het combineren van verschillende sporten zoals worstelen, kickboksen, judo, karate en Jiu Jitsu.

Ondanks er veel is toegestaan in deze sport is gelden er toch regels. Zo mag je geen trappen of stoten uitdelen naar het achterhoofd, de keel en de ruggegraat. Verder gelden de normale regels zoals geen aanvallen ‘onder de gordel’, niet bijten en haren trekken etc.

Het laatste MMA nieuws | Mediko-Sport.nl

MMA nieuws bij Medio-Sport.nlDe reden waarom deze individuele vechtsport zeer geliefd is, is omdat veel vechtsporten kunnen worden gebruikt. Toen de sport nog in zijn beginschoenen stond was het erg interessant om een vechter met een zwarte band Jiu Jistu te zien vechten tegen een kickbokser of worstelaar. In de loop der tijd is de gemiddelde MMA vechter zich niet meer gaan specialiseren op één vechttechniek. Maar een MMA specialist is juist bezig geweest met het combineren van verschillende vechtsporten zodat ze zich op elke tegenstander kunnen aanpassen.

Bij Mediko-Sport houden wij jou op de hoogte van het laatste MMA Nieuws. Van finales tussen de beste Mixed Martial Arts vechters tot Ultimate Fighting Championship debutanten. Hier lees je alles over de vechtsport Mixed Martial Arts en zal jou niks ontgaan.

Nederlandse MMA vechters

Mediko Sport richt zich naast internationale topvechters ook op MMA vechters die strijden in naam van Nederland. Wij brengen actueel nieuws over Nederlandse MMA talenten en grootheden. In Nederland is deze vechtsport namelijk nog niet doorgebroken maar de populariteit is nog flink in ontwikkeling. Daarom hopen wij ons steentje bij te kunnen dragen om sporters te kunnen laten zien dat Mixed Martial Arts een vechtstijl is waar je aanzienlijk van kan leren en ook nog veel plezier aan kunt beleven.

Veel andere sportnieuws

Naast ons MMA nieuws richten wij ons op diverse sporten zoals Tennis, Voetbal en Wielersport. Mediko Sport is de website die jou op de hoogte houdt van actueel nieuws. Ook kun je onze blog bekijken voor vele interessante nieuwtjes en gebeurtenissen. Voor vragen of meer informatie kun je ons altijd contacteren via ons contactformulier. Dan zorgen wij ervoor dat jouw vraag of opmerking zo snel mogelijk wordt behandelt!