Mediko Sport

Deel artikel

Yogakussen: wat is het en waar gebruik je het voor?

Veel yogi’s gebruiken een yogakussen tijdens het uitvoeren van de verschillende houdingen. Ben je nog niet helemaal thuis in die wereld? Dan vraag je je misschien wel af wat een yogakussen nu eigenlijk is. En wat voor soorten en maten er bestaan. We lichten het een en ander voor je toe!

Twee soorten yogakussens: bolsters en meditatiekussens

De yogakussens zijn onder te verdelen in 2 hoofdsoorten. De bolsters en de meditatiekussens.

Bolster:

Een bolster is een langwerpig, ovaal kussen. Ideaal om in de lengte onder je rug te leggen voor bijvoorbeeld oefeningen om je hart te openen. Verder wordt een bolster vaak gebruikt om onder je benen of knieholtes te leggen bij ontspanningsoefeningen.

Meditatiekussen:

Meditatiekussens zijn in eerste instantie gemaakt voor het mediteren. Je kan op het kussen zitten met je benen gekruist of naar achteren. Zo kan je volledig focussen op de oefening en je ademhaling. Echter bij diverse yogahoudingen is een meditatiekussen een handig hulpmiddel. Je kan de vloer als het ware wat dichter naar je toe brengen. Of dit nu onder je billen, rug, hoofd of benen is maakt niet uit. Altijd handig om een meditatiekussen in de buurt te hebben!

Verschillende vormen en maten yogakussens

Yogakussens zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Meditatiekussens zijn meestal rond en in 2 hoogtes verkrijgbaar. Er bestaan echter ook halve maan kussens, hierdoor heb je meer ruimte voor je bekken.

De bolsters zijn van oorsprong ovaal. Er bestaan echter ook wat bredere langwerpige bolsters. Ideaal voor het verdiepen en ontspannen in houdingen.

Tip: goede yogakussens hebben een afneembare (wasbare) buitenhoes en hebben een vulling van boekweitkaf. Om de hoogte nog wat aan te passen aan je persoonlijke wensen kan je bij de meeste kussens boekweitkaf toevoegen of eruit halen.

Gerelateerd nieuws

Laatste voetbalnieuws Champions league 2017

De Champions League is nog maar twee wedstrijden onderweg. Nu al heeft het Kampioenenbal gezorgd voor opmerkelijke uitslagen en onvergetelijke acties/doelpunten. Wij van Mediko Sport